Lokale virksomheder har brugt FN’s verdensmål til at skabe bæredygtig vækst – din virksomhed kan blive den næste
Vi stiller flere og flere krav til vores omgivelser, når det kommer til bæredygtighed og miljø, og det kan være en stor udfordring for virksomheder at leve op til. Men en række lokale virksomheder fra Sønderjylland har brugt verdensmålene som et redskab til at opnå vækst og en synlig grøn profil.

De lokale verdensmålseksperter
Den sønderjyske virksomhed, SwipBox, som har til hovedkontor i Sønderborg og leverer pakkeautomater, hvor du kan hente og sende pakker, er en af de virksomheder, som allerede har gode erfaringer med at arbejde med FN’s verdensmål. Fx fokuserer de meget på målet om ansvarligt forbrug og produktion, og derfor er SwipBoxs pakkebokse blandt andet produceret af genbrugt aluminium. Derudover kan boksene nemt skilles i komponenter og genbruges på nye måder.

I virkeligheden er brugen af verdensmålene i sin forretning ikke raketvidenskab, men kan være små håndtag at skrue på for at blive mere bæredygtige – og her kan verdensmålene være gode pejlemærker til at forstå, hvor man kan sætte ind. Samme opfattelse deler Direktør for Sønderborg Vækstråd, Michael Hamann:

”Verdensmålene er ikke mystiske eller højtravende, langt hen ad vejen er det sund fornuft og ordentlighed, som allerede bliver praktiseret i de fleste virksomheder. Men verdensmålene har i den grad fået momentum. Det har skabt et fælles sprog for alle, som virksomheder, offentlige og almindelige mennesker forholder sig til og har en mening om. Verdensmålene bliver derfor meget vigtige for Sønderborgs virksomheder i forhold til at sikre den fortsatte vækst og blive set som en attraktiv samhandelspartner og arbejdsplads.”

Bliv klædt på til selv at skabe vækst med verdensmålene
Sønderborg Vækstråd, Erhvervshus Sydjylland og CLEAN inviterer din virksomhed til temadag om, hvordan du selv kan bruge verdensmålene til at skabe vækst. For tænk hvis man kunne gentænke dine produkter, så de fik en længere levetid? Eller hvad hvis dét at bruge verdensmålene aktivt kunne skabe en tættere relation til dine kunder, så de ikke vælger dine konkurrenter næste gang? Eller noget helt tredje?

Du bliver introduceret til, hvordan du kan bruge verdensmålene som løftestang til vækst – og vil høre inspirerende oplæg om, hvordan andre lokale virksomheder allerede har gjort det samme; bl.a. SwipBox, Maacks, Eegholm og Fiqtiv. Dagen sluttes af med netværk og bobler.

Arrangementet afholdes torsdag den 26. september kl. 12 – 17 på Ellegårdvej 36, 6400 Sønderborg.
Se programmet og tilmeld dig på https://www.cleancluster.dk/event/fra-verdensmaal-til-vaekst/

Faktaboks
Hvad er FN’s verdensmål?
Verdensmålene er en guideline for, hvordan vi frem mod 2030 kan skabe bæredygtig udvikling. 17 mål og 169 delmål forpligter alle FN’s medlemslande til at bl.a. sikre uddannelse og sundhed til alle, bæredygtig økonomisk vækst, reducere ulighed og bekæmpe fattigdom og sult. Bliv klogere på verdensmålene – klik HER.