Virksomhedsledelse i praksis, også kendt som Effektiv Leder Proces (ELP), er et komplet kursusforløb i planlægning, forretningsdrift og –ledelse og kan implementeres i en hver virksomhed/organisation/afdeling.

Kursusforløbet kommer blandt andet ind omkring 5 overordnede elementer:

  • Strategisk planlægning
  • Forretningsanalyse
  • Operativ forretningsplan
  • Implementering, opfølgning, styring
  • HR, Ledelse og Performance Management

I løbet af 5 intensive kursusdage arbejder ejeren (og en eller flere af firmaets medarbejdere) bl.a. med virksomhedens strategi, værdier og mål. Man får adgang til et online værktøj, der bl.a. synliggør virksomhedens værdigrundlag, fokusområder, ansvar, beføjelser og opgaver for alle i virksomheden m.m.

Kursuspris: Første tilmeldte deltager fra virksomheden betaler kr. 8.000, efterfølgende tilmeldte deltagere betaler kr. 4.000 (ekskl. moms).

Kursusdage:

Onsdag den 20. februar                                       Info-møde                                   kl. 16.30 – 18.30

Onsdag den 13. marts:                                         1. modul                                       kl. 8.30 – 13.30

Torsdag den 21. marts:                                        2. modul                                       kl. 8.30 – 13.30

Onsdag den 27. marts:                                         3. modul                                       kl. 8.30 – 13.30

Onsdag den 3. april:                                              4. modul                                       kl. 8.30 – 13.30

Onsdag den 10. april:                                           5. modul                                       kl. 8.30 – 13.30

For yderligere information, kontakt Michael Mørch på micm@sonderborg.dk / mobil 8140 3216.

 

Lokale virksomheder har fået formlen på succes
I foråret 2018 deltog 10 lokale virksomheder i kursusforløbet, hvor de har fået indsigt i ansættelsesplaner, værdigrundlag, forretningsanalyser og andre relevante teknikker og værktøjer, som kan være med til at optimere deres virksomhed.

  • Den dybe tallerken ER allerede opfundet, så der er ingen grund til, at vi gør det igen.

Sådan lyder det fra Claus Sørensen, der er direktør for den succesrige Nordborg-virksomhed, Trimatic. Sammen med en række lokale virksomhedsledere har han deltaget i kurset ’Virksomhedsledelse i praksis / Effektiv Leder Proces’, som blev faciliteret af Sønderborg Vækstråd.

  • Jeg har fået nogle helt konkrete værktøjer, som kan implementeres i vor virksomhed. Her på Trimatic har vi f.eks. brugt tid på at koge vores vision og mission ned til tre ord, som alle i virksomheden nu kender. Det betyder, at vi alle trækker i samme retning. Jeg kan varmt anbefale kurset.

Bag kurset står Kvist & Jensen, som indgående har studeret nogle af verdens mest succesrige firmaer i bestræbelserne på at afkode vejen til en fremgangsrig virksomhedskultur, som i sidste ende giver afkast på bundlinjen. Og så er vi tilbage til den føromtalte dybe tallerken:

–        Den viden som de mest succesfulde virksomheder i verden ligger inde med, den skal være tilgængelig for alle – Dét er visionen for dette lederkursus, fortæller Peter Nibe Hansen, der er seniorkonsulent for Kvist & Jensen Rådgivning.

Peter Nibe Hansen er selv toperfaren leder fra firmaer som A.P. Møller-Mærsk og Vestas, og han har igennem kurset haft som mål at få de deltagende kursister til at svare på tre fundamentale og umiddelbart simple spørgsmål: Hvor er vi i dag? Hvor vil vi hen? Hvordan skal vi komme der til?

Og netop visionen om, at denne viden skal være tilgængelig for alle er én af grundene til, at kurset er blevet afholdt hos Sønderborg Vækstråd som et tilbud til små og mellemstore virksomheder i Sønderborgområdet. Kurset er blevet holdt én gang om ugen om eftermiddagen, så virksomhederne har haft mulighed for at presse det ind i en travl hverdag.

–        Kursisterne har fået effektive værktøjer leveret i øjenhøjde. Vi konsulenter kan alle trække på erfaring fra den virkelige verden, hvilket betyder, at det ikke bliver teoretisk og kompliceret, men tværtimod praktisk og lige til at gå til.

Seniorkonsulent Peter Nibe Hansen fortæller videre, at han forventer, at kursisterne straks efter sidste kursusdag går hjem og implementerer den viden og de værktøjer, som de er kommet i besiddelse af i løbet af kurset. Og det er netop, hvad Janus Beck Christensen, som er medejer af BodyMod.dk, har tænkt sig at gøre.

–        Jeg har fået enormt meget ud af kurset, specielt struktur. Her snakker vi først og fremmest strategi-, vision- og mission-delen. Nogle ting trives i kaos, men andre har det bedre i firkantede bokse, og den del har vi nok manglet frem til nu.

Kurset har bl.a. medført, at Janus Beck Christensen og hans kompagnon, Jeppe Diabelez Jessen, har planlagt og gennemført aktiviteter for medarbejderne.

–        Vi vidste godt, at vi haltede på nogle områder, men i forbindelse med dette kursus har vi fået redskaberne til at sætte fokus på hvilke ting, det drejer sig om, og så er det meget lettere at handle på. Vores to-do-liste har aldrig været længere, men det gør ikke så meget, for nu kan vi se, hvad vi skal gøre og hvordan vi skal gøre det. Der er ikke så meget hokus pokus over det længere, det er bare fuld fart frem.